Ons btw-nummer vindt
u op onze facturen.

Onder de 18 geen alcohol                sinds 1981 

 handelsregister: 20042022 

Over ons

Ronald Zwiers, neerlandicus, startte in 1981 (officieel voor de wijnhandel gediplomeerd) in de wijnbranche en begon in 1988 met kleinschalige import uit Frankrijk. Wij importeren nu uit Spanje, Portugal, Italië, Frankrijk en Duitsland, van vaak relatief kleine châteaus, domaines, caves, bodega's, quinta's en azienda's. Daarnaast bieden wij bijzondere Limburgse wijnen aan. Ter aanvulling betrekken wij een klein deel van ons assortiment van enkele collega-importeurs. 

Onze opzet: het samenstellen van een (vrij beperkte) selectie wijnen met een uitmuntende verhouding kwaliteit-prijs. Wij streven bewust niet naar een 'breed' assortiment, omdat dat o.i. onvermijdelijk leidt tot allerlei concessies t.a.v. kwaliteit en prijs (en bovendien al gauw tot een bovenmatig risico van 'winkeldochters').

Bij onze keuzes houden wij rekening met de belasting voor het milieu. Daarbij hoeft het niet per se om gecertificeerde biologische wijnen te gaan. Denk hierbij o.a. aan het Franse milieusparende 'lutte raisonnée', met een goed doordacht, zo beperkt mogelijk gebruik van chemische middelen. In Limburg wordt veel gewerkt met nieuwe klonen en kruisingen met hoge resistenties tegen schimmels en ziekten, vaak naast milieuvriendelijke methoden voor bestrijding van insecten en schimmels, waardoor aanmerkelijk minder van de klassieke chemische bestrijdingsmiddelen hoeven te worden gebruikt.

Wij maken onze keuzes bij bezoeken in wijngebieden en daarnaast onder andere op grote internationale beurzen en nationale proeverijen georganiseerd door ambassades en handelsdelegaties. Minder dan 3% van de (reeds selectief) geproefde wijnen wordt uiteindelijk (voorlopig) opgenomen in het assortiment.

Wij leveren aan particuliere afnemers en (niet-branche-gerelateerde) bedrijven en daarnaast - selectief - aan restaurants.

Wij hebben geen winkelverkoop en onze wijnen zijn extern opgeslagen: als u wijnen zou willen afhalen, kan dat alleen op afspraak.

Binnen de (uitgestrekte) gemeente Moerdijk bezorgen wij zelf. Verder is de bezorging in principe in handen van een koeriersbedrijf, Intertrans Logistics, in Zevenbergen,
 waarmee wij al meer dan 15 jaar samenwerken.

kwaliteitswijn.nl is een website van Wijnkoperij R.J. Zwiers, Kuringen 3, 4761 VB  Zevenbergen, Nederland
handelsregister: 20042022, register van wijnimporteurs: NL-HPA-795

Wij betalen geheel volgens de Nederlandse wettelijke regels de (hoge) Nederlandse wijnaccijns en Nederlandse btw (21%) over alle door ons geïmporteerde wijnen.

 

 Wijngaard Sint Martinus in Vijlen, Limburg (eigenaar: Stan Beurskens)

 foto 1-11-'14  Ronald Zwiers