btw-id: NL001301266B71

Onder de 18 geen alcohol                sinds 1981 

 handelsregister: 20042022 

Château Laribotte, Sauternes AOP

€ 19,90
Productcode: 114
Omschrijving

Château Laribotte 2016, Sauternes AOP

0,75 l: 19,90

bijna uitverkocht, wordt vervangen door 'halve flesjes' van een ander chateau

Marjoleine de Vos in NRC van 13 april '19: "de idioot heerlijke combinatie van koele Sauternes en roquefort" 

Van Sauternes worden ook vaak flesjes van 0,375 of 0,5 liter aangeboden: let daarop bij prijsvergelijking: ons aanbod: 0,75 l

Frankrijk, Bordeaux, Sauternes, Château Laribotte

halfzoete witte wijn met in de neus aroma's van abrikoos, honing en gegrilde amandelen.
Een weelderige, rijke en levendige aanzet, gevolgd door een verfrissende en elegante afdronk.

100% sémillon; gemiddelde leeftijd van de wijnstokken 30 jaar.

Wordt gemaakt van overrijpe druiven die zijn aangetast door de schimmel botrytis cinerea, waardoor de schil doorlatend wordt en vocht verdampt, zodat een zeer extractrijke wijn ontstaat met een weelderige smaak. Dit is een risicovol procedé, met een laag rendement per hectare, waardoor 'botrytiswijnen' altijd kostbaar zijn. 

Past onder andere erg goed bij blauwschimmelkazen (o.a. Roquefort - sommige blauwschimmelkazen zijn nogal zout en overheersen de smaak van de wijn) en tartetatin met seizoensfruit. Dit soort wijn altijd extra koel serveren.

Sauternes wordt gerangschikt onder de 'dessertwijnen', maar een dessertwijn moet zoeter zijn dan het nagerecht: bij nogal wat zoete desserts smaakt een Sauternes droog en komt die zeker niet tot zijn recht !


Château Laribotte is een familiedomein sinds zes generaties, 15 ha, vlak aan de rivier Ciron gelegen, die midden door de prachtige appellation Sauternes stroomt.

Deze wijn kan aangebroken (goed afgesloten) in de koelkast minstens 10 dagen bewaard worden zonder merkbaar verlies van geur of smaak.